Bekæmp skadedyr med forebyggelse

08 juli 2021
lotte_hindsberg

Der findes et utal af skadedyr i Danmark, og mange af dem kan du selv i de fleste tilfælde fjerne uden de store problemer, hvis du finder dem på din grund. Det er umuligt fuldstændigt at undgå at de kommer, hvem har hørt om nogle der aldrig har set myrer på ens grund, men der er meget du kan gøre for at undgå, at de ser din grund som det det rene paradis.

For at undgå det er det vigtigt at tage et kig på haven og fjerne det som skadedyrene syntes om. Det er også skadedyrsbekæmpelse. Du kan f.eks. se mere om skadedyrsbekæmpelse i Kolding.

Ryd op og fjern mad

Det der skal til for at et skadedyr ikke syntes din grund er interessant, er at der ikke er gode muligheder for redebygning og et uanet forråd af mad. Derfor er det vigtigt at du får ryddet op på din grund. Fjern al affald, det kan f.eks. også være en gammel fugtig brændestabel eller en flamingokasse som ellers bruges til at dyrke tomater i. Begge dele anses som gode steder for en rotte- eller mussefamilie, der ønsker at stifte familie og inden du ser dig om har du en koloni.

Det næste er at sikre at der ikke ligger mad og med mad menes der, mad som et skadedyr syntes er helt vild fantastisk. Det kan være en kompostbunke, hvor du smider madrester i eller nedfaldsfrugter, som ellers ikke bliver samlet op om efteråret.

Skulle dine forebyggelser ikke bære frugt, kan du vælge at kontakte en skadedyrsbekæmper. Har du mistanke om rotter har du pligt til at kontakte kommunen. Udover at gå haven igennem, er det også en god ide at gå dit hus og bygninger igennem for huller og revner. En rotte eller en hveps, kan trænge ind af selv det mindste hul, oppe som nede. 

Flere Nyheder