Få den billigste varme med en varmepumpe

24 november 2021
Astrid Pedersen

editorial

Skal fyret skrottes? Så bør du overveje at lade det erstatte med en luft til vand varmepumpe.

Hvad kan jeg opnå ved at skifte til en varmepumpe?

Faktisk er der op til flere gevinster ved at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe. Derfor er der mange boligejere som vælger at foretage en sådan udskiftning i disse år.

Selv om en varmepumpe måske er en smule pebret i anskaffelse, og der ligger en stor engangsomkostning i etableringen af den, vil en moderne og energi effektiv luft til vand varmepumpe have tjent sig selv ind i løbet af ganske kort tid. Og derfor vil du med stor fordel trygt kunne vælge en varmepumpe som erstatning for dit gamle fyr.

image

Du sparer penge ved at skifte til en varmepumpe

Netop det økonomiske er en af de vigtigste grunde til at flere og flere går over til varmepumpe. I forhold til et gammelt slidt fyr vil du kunne spare over halvdelen af dine udgifter forbundet med opvarmning af boligen.

Det skyldes til dels den høje energi effektivitet som nævnt oven for, og som sætter varmepumpen i stand til at udnytte den tilførte energi på langt mere effektiv vis. Men også den høje driftsikkerhed spiller ind på økonomien.

Varmepumpen skal ikke hele tiden renses og repareres, og går så godt som aldrig ud. Og så skal der ikke konstant fyldes brændstof på en varmepumpe.

Du skåner klimaet når du vælger en luft til vand varmepumpe

Hvis du og din familie gerne vil give jeres fælles husstand en grønnere profil er en varmepumpe et oplagt valg. Den gode udnyttelse af energien gør at forbruget af energi sættes ned uden at I behøver at fryse eller lide afsavn. I kan altså spare på energien uden at spare på varmen, til glæde for familien og for klimaet.

Læs mere om varmepumper på Amalo.dk.

Flere Nyheder