Trappevask i København – Sådan holder I opgangen ren

25 maj 2023
Ida Svanhardt

editorial

Hvorfor er trappevask vigtigt?

Som boligforening eller erhvervsdrivende i København, er det vigtigt at tænke på hygiejnen og vedligeholdelsen af bygningerne. Trapper og opgange er steder, der får meget trafik hver dag, og derfor bliver de hurtigt beskidte og slidte. Det kan skade det samlede indtryk af bygningen og føre til gener og klager fra lejere og kunder.

En velholdt opgang fremstår mere imødekommende og professionel, og kan være med til at øge trivslen og tilfredsheden hos beboerne og medarbejderne. En ren og lækker trappe vil også have en positiv effekt på sundheden, da det kan forhindre overførsel af bakterier og sygdom fra en person til en anden.

trappevask københavn

Hvordan kan man få en trappevask i København?

Der er flere muligheder for at få hjælp til trappevask og rengøring af opgange i København. Man kan ansætte en ekstern professionel rengøringsvirksomhed til at klare opgaven. Det kan være dyrt, men det gør også, at man selv slipper for besværet og ikke skal tænke på at hyre en person, betale løn og sørge for ferie, sygdom o.l.

En anden mulighed er at ansætte en intern rengøringsassistent, der kan stå for daglig vedligeholdelse og trappevask. Det kan være en god løsning, hvis bygningen er mindre og opgangen ikke er så stor. En intern assistent vil også kende bygningen og jeres rutiner bedre, og derfor være mere fleksibel end en ekstern virksomhed.

En tredje mulighed er at lave en turnusordning med beboerne eller medarbejderne, hvor man skiftes til at tage sig af trappevasken en gang om ugen eller om måneden. Det kan være en god måde at samarbejde om at holde opgangen ren, og kan også hjælpe med at øge samhørigheden og blive bedre til at kommunikere med hinanden.

Hvad inkluderer en trappevask?

En trappevask inkluderer normalt støvsugning og vådmopning af trapperne og gangarealerne, rengøring af gelænder, lister og dørhåndtag samt fjernelse af eventuelle pletter, støv og affald. Derudover kan man også få en ekstra rengøring af hovedindgangen, vinduer og fliser, afhængig af hvor ofte man ønsker at få udført vedligeholdelsen.

Det er også vigtigt at tænke på, hvordan man kan vedligeholde opgangen bedre, så man kan minimere behovet for en trappevask. For eksempel kan man overveje at investere i en mellemliggende dør, der kan mindske trækket af snavs og luft fra indgangen, eller at have en vandspreder til at rense trapperne efter regnvejr.

At holde trappevasken i orden er en vigtig del af at vedligeholde en bygning, uanset om det drejer sig om en boligforening eller en erhvervsvirksomhed. Det kan være en udfordring at finde den rette løsning til trappevasken, og det afhænger af flere faktorer såsom størrelsen af bygningen, antallet af beboere eller medarbejdere, budgettet og de specifikke behov.

Uanset hvad, så er det vigtigt at tænke på, hvordan man kan skabe bedre hygiejne og vedligeholdelse, og samtidig øge tilfredsheden hos kunder og medarbejdere. Med en regelmæssig trappevask bliver der skabt et mere professionelt og indbydende miljø, og det kan bidrage til en øget trivsel og velvære.

Læs mere her: https://www.oliarson.dk/

Flere Nyheder