Asfalt – et robust og alsidigt materiale

25 april 2022
Niels Geckler

advertorial

Asfalt er et alsidigt materiale, der har været brugt langt tilbage i historien. Du kan få et tilbud på asfaltarbejde hos https://pankas.dk/ , som har afdelinger flere steder i landet.

Den velkendte asfalt forbindes af de fleste mennesker nok mest med vejbelægning. Men det er et alsidigt materiale, der består af 95 % stenmateriale og 5 % bitumen – det sidst nævnte er et klæbrigt sort oliemateriale. Det er bitumen, der giver asfalten den karakteristiske sorte farve, og det er det som klistrer stenmaterialet sammen. Asfalt er meget robust, slidstærkt og medgørligt og derfor er det også et materiale med uendelige anvendelsesmuligheder.

I længden vil slid, vind og vejr langsomt nedbryde en asfaltbelægning og hvis der bliver spildt olieprodukter kan det være med til at få asfalten til at gå i opløsning. Det er vigtigt at fange begyndende skader inden de bliver så store, at der skal en helt ny belægning på. Man kan nemlig spare penge ved at få taget den slags i opløbet. Mange kommuner har dog til tider nedprioriteret vedligeholdelsen af vejene og så kommer der huller.

Asfalt

Asfalt er et materiale med rigtig mange anvendelsesmuligheder

Selv om man måske tænker på bilveje som noget af det første, når man hører ordet asfalt, så er det langt fra den eneste anvendelsesmulighed. ud over at bruges som belægning andre steder, hvor der kører mange biler – p-pladser, indkørslen eller vendepladser og områder på havnen – så kan det også sagtens bruges som en robust og ikke særligt vedligeholdelseskrævende belægning på stier, i gårdmiljøer og på legepladsen.

Og der er måske ikke så mange, der er klar over det, men asfalt er faktisk et miljøvenligt materiale i den forstand at det kan genbruges. Alt efterhvad asfalten skal bruges til sammensættes ingredienserne i et særligt forhold og der tilsættes forskellige stoffer for at give asfalten de rette karakteristika til den givne situation. 

Flere Nyheder