Begravelsesblomster skal gøres virkelig pæne

06 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Selvfølgelig skal man da altid sørge for, at blomster ser pæne ud, om man så bruger utallige kroner på at anskaffe sig en buket, man vil gøre kur med, eller man samler en op på vejen eller i haven på vej til en familiemiddag.

Men der er lige noget med begravelsesblomster, der kræver det ekstra, og det er egentlig pudsigt, for den, man giver blomsterne til, kan alligevel ikke se dem eller opleve dem på nogen måde.

Det er en måde at vise for de andre, at man holder af dem, og der er også en rækkefølge med, hvordan man fremviser de blomster, hvis der er tale om en kirkelig ceremoni.

Lad os tage det konkrete tilfælde, at der er tale om begravelsesblomster i Aalborg.

Her skal man måske have lavet en bårebuket, der skal lægges på kisten eller i kirken. Er man tæt på den afdøde, skal man gerne have den største og flotte buket, der ligger tættest på. Derefter lægger man dem, der er mindre tæt på afdøde – og så skal man helst ikke komme med den mest prydefulde buket.

Andre tidspunkter, begravelsesblomster sømmer sig

Det behøver jo heller ikke være under en begravelses eller bisættelse, at man kommer med blomster, selvom det da er det mindste, man kan gøre, når man kommer for at vise den sidste respekt.

Her kan man så udvælge nogle blomster, som afdøde kunne lide; men aner man intet om dette, kan nogle kyndige sagtens hjælpe dig med at lave sådan en buket.

Men man bestemmer jo sådan set også selv, hvornår denne respekt skal vises, for man kan jo komme lang tid efter, hvis der er en gravsten eller en plade i en plæne, hvor man kan lægge en buket.

Her behøver der ikke være en anden lejlighed, end at man gerne lige vil “besøge” vedkommende.

Flere Nyheder