Berig familiens hjem med en varmepumpe luft til vand

11 august 2022
admin

editorial

Hvis du ønsker at gøre din ejendom mere miljø- og klimavenlig – og samtidig spare penge på din varmeregning – kan du overveje en varmepumpe.

Har du og din familie taget en fælles beslutning om at mindske jeres CO2-fodaftryk og dermed yde et positivt bidrag til den grønne bevægelse, skal I starte med jeres hjem. Det er nemlig her, det helt store forbrug foregår.

Der er masser af penge at spare i det lange løb ved at efterisolere vægge og tag, lige som det kan give gode fordele at sætte energiruder i vinduerne. Men den helt store nål kan flyttes ved at skifte fyret ud med en mere klimavenlig og besparende opvarmningsmetode.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber varmepumpe?

De to hovedtyper af varmepumper på markedet i dag er luft-til-vand-varmepumper og jordvarmepumper. Luft-til-vand er det mest populære valg for de fleste, fordi det er lettere at installere. Et jordvarmeanlæg bruger underjordiske rør, hvilket kan være en dyrere løsning.

Luft-til-vand-varmepumper er op til fem gange mere energieffektive end olieovne. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene med en varmepumpe. En varmepumpe er også pålidelig og kræver ikke konstant rengøring eller reparation. Varmepumpen er ikke afhængig af brændstof, men kører på elektricitet.

image

Hvordan fungerer en luft-til-vand-varmepumpe?

Et luft-til-vand-system tager varmen fra luften og overfører den til dit vandvarmesystem. Varmepumpen er forbundet til den indendørs enhed, som derefter er forbundet til en udendørs enhed.

Denne type system anvendes ofte i kombination med solpaneler, hvilket betyder, at du kan stole på vedvarende energi til at drive dit hjem.

Hvad er fordelene ved en luft-til-vand-varmepumpe?

Den største fordel ved en luft-til-vand-varmepumpe er, at den er langt mere energieffektiv end traditionelle olieovne. Det betyder lavere energiregninger for dig og mindre afhængighed af fossile brændstoffer.

Derudover producerer varmepumper ingen emissioner, så de er en meget klimavenlig løsning. En anden stor fordel er, at varmepumper er meget pålidelige og kræver meget lidt vedligeholdelse. Få hjælp fra Amalo når du skal købe varmepumpe.

Flere Nyheder