Blomsterudsmykning: Sådan holder du blomsterne friske

Har du blomsterudsmykning i butikken eller på kontoret, er det vigtigt, at du passer blomsterne godt. Alternativt visner de for hurtigt, og dét er der ikke meget ved.

Afskårne blomster er smukke, og de giver et frisk pust til butikken eller virksomhedslokalerne, men hvordan holder du dem friske? Vi har talt med en blomsterhandler, der laver blomsterudsmykning i Odense, og her får du hendes fem bedste råd:

1) Sørg for at blomsterne er HELT friske

Det er selvfølgelig ikke dig selv, der udvælger blomsterne, men bed din blomsterhandler om at være opmærksom på, at blomsterne skal være helt friske, når de ankommer til dig. De må gerne have lukkede blomsterhoveder, så får du mere glæde af dem, når de folder sig ud.

2) Giv blomsterne en god start

Det et er vigtigt, at dine friske blomster får et skråt snit, inden de sættes i vand, og det ved din blomsterhandler helt sikkert godt. Men ved du, at det er mindst ligeså vigtigt, at du vedligeholder stænglerne ved at give dem et nyt snit hver 2. dag?

3) Pas dine blomster hver dag

Det er ikke kun potteplanter, der skal passes og plejes. Det skal friske blomster også. Tag dit tid til at fjerne visne blade, og skift vandet ud hver dag, så det ikke står og rådner. Som ekstra pleje kan du sprøjte blomsterne med frisk vand – det elsker de.

4) Køl blomsterne ned om natten

Har du mulighed for det, kan du med fordel sætte dine blomsterdekorationer på køl i løbet af natten. De må gerne stå derinde i deres vase. Har du ikke en køleboks til formålet, kan du flytte blomsterne væk fra vinduet og placere dem i butikkens køligste hjørne.

5) Overveje tilsætningsstoffer i vandet

Det kan være en stor fordel at tilsætte et behandlingsmiddel til vandet, hver gang du skifter det. Så holder din blomster sig smukke og levende i længere tid.