Få hjælp til din ventilation

Med en ventilation indbygget i huset, er det desværre ikke altid lige nemt at fikse, hvis der først er problemer med den. Derfor kan det være rart at vide, hvem man skal tage fat i, når en ventilation skal repareres eller bare rengøres.

En skorstensfejer

I dag er de fleste skorstensfejere ikke kun eksperter i skorstene. De har også kendskab til ventilationskanaler og skakter, så de kan hjælp med rengøring af disse. Det kan blandt andet være ved at fjerne støv eller andet skidt, så brandfaren i skakten eller kanalen bliver fjernet. Man skal dog være opmærksom på, at skorstensfejere ikke er det første sted man skal kigge, hvis den skal repareres, da det typisk ikke er deres område.

Find en skorstensfejer her: http://skorstensfejerflemming.dk/rensning-af-ventilation/

En specialist

Der er virksomheder i dag, som specialiserer sig i ventilationssystemer, opsætning, reparation og rengøring af disse. De virksomheder der gør det, er det bedste sted at kigge hen, hvis du har problemer med din ventilation. Nogle af disse virksomheder kan også hjælpe med at påføre coating i din ventilationsskakt eller kanal. En coating er brandhæmmende beskyttelse, og beskytter derfor hvis der opstår brand i dit hus, som potentielt kunne brede sig gennem din ventilation.

Prøv selv

Hvis du ikke er født med 10 fingre, så er der en chance for du ved hvordan du skal gå til opgaven ift. de problemer der måtte opstå. Ja, det kan endda være at du har opsat hele systemet selv. Hvis dette er tilfældet, er der ikke noget der bør holde dig tilbage for, at give det et skud. Hvis det er noget du ikke selv kan ordne, så kan du efter du selv har prøvet blot tage fat i enten en specialist eller en skorstensfejer, alt afhængig af opgaven du ikke har kunnet løse selv, og derfor mangler hjælp til.