Få undersøgt din kloak af en kloakmester på Frederiksberg

20 august 2021
lotte_hindsberg

De fleste tænker ikke nærmere over deres kloak, altså lige indtil at den ikke virker og enten begynder at lugte eller er stoppet. Oplever i dette skal i kontakte en autoriseret kloakmester og få ham til at lave en TV-inspektion af din del af kloakken. Det kan f.eks. være en kloakmester på Frederiksberg

Det er din pligt hvis du her et hus eller sommerhus, at sikre at kloakken er i orden. Vores kloak har stor betydning for vores almene sundhedstilstand. Er du i tvivl kan du slå den sorte død op. Der døde der omkring 25% af Europas befolkning på grund af pest. Pesten blev overført via de rotter, der levede i det affald, som menneskerne smed ud igennem vinduet. 

Husk at være på god fod med din kloakmester

Det var noget som især var vigtigt tidligere inden at vi fik vores nuværende kloaksystem. Som i øvrigt kun er omkring 150 år gammel. Før vores nuværende kloaksystem kørte der hestevogne rundt og samlede affald og afføring op og hvis de havde set sig sure på dig, kunne det ske at de kom til at spilde med spanden med afføring. 

I København og omegn blev affaldet og afføringen kørt til Amager. Det er herfra at øen har fået det meget grimme øgenavn “lorteøen”. Senere kunne området bønder, så komme og hente gødning til deres marker. 

Da vores nuværende kloaksystem kun er omkring 150 år gammel betyder det også at ikke alle er blevet tilknyttet kloaksystemmet. Sommerhuse, kolonihaver og tyndtbesatte områder mangler stadig. Det betyder at de ofte i stedet har en samletank. Den skal så tømmes, når den er fuld. For at få en samletank, skal der er en kloakmester ind over for at sikre at den er langt korrekt ned. Han skal også lave det nødvendige papirarbejde, som er påkrævet af kommunen. 

 

Flere Nyheder