Find det rigtige glas til dine vinduer

Hvad end det er et hus der skal renoveres, eller der skal bygges helt nyt, så skal vinduerne gerne skiftes i processen. Vinduer er en stor del af udtrykket huset giver, både i udseende indenfor, men også udenfor. Derudover har et vindue mange flere funktioner end blot at være et sted man kan kigge ud. Her i indlægget finder du tips til, hvordan du vælger det rigtige glas til dine vinduer.

Kig på funktionerne

Vinduer kommer i dag med mange forskellige funktioner, selvom man ikke skulle tro der var forskel. Et vindue kan være isolerende, det kan være lavet med envejs glas, eller det kan have en speciel solfilm der beskytter mod UV. Derfor er det vigtigt, at du overvejer hvilken type glas du ønsker i dine vinduer. Hvis du er i tvivl, og mangler rådgivning, så kan du tage fat i din lokale glarmester. det kan f.eks. være en glarmester i Gladsaxe.

Vælg et vindue der passer ind

som beskrevet tidligere, så er vinduet en stor del af udtrykket dit hus, lejlighed eller sommerhus giver. Et vindue kan være lavet med nedtonede farver, det kan komme i sort, det kan komme i skrig gul. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilket udtryk du gerne vil have din bolig giver. Det kan også være vigtigt at undersøge, om der er specielle regler for, hvilke farver der må bruges på huset eller lejligheden i det område du bor i. Lokalplanerne er ikke ens nogen steder, og derfor kan du hurtigt blive begrænset, hvis du vælger et vindue i en speciel farve, som slet ikke må bruges.

Husk at mål op

Det vigtigste når du skal have vinduer er, at du måler korrekt op. Det er set tusindevis af gange, at man har målt forkert op, og efterfølgende ikke kan levere vinduerne tilbage, fordi det er specialmål. Så husk at mål op!