Har du brug for at få renset tæpper i Randers? Så se her!

13 april 2021
Mathias Nielsen

Vi har næsten allesammen tæpper derhjemme. De kan se vidt forskellige ud og have forskellige stilarter og farver. Der er nemlig utallige muligheder for udseendet, fordi det jo reelt bare er et stykke vævet stof.

Det har været populært i mange år at have såkaldte orientalske tæpper. Disse er kendetegnet ved et flot symmetrisk mønster, der centrerer sig omkring tæppets midte. Typisk er der brugt mange forskellige farver, men alle i den mere neutrale ende af farveskalaen.

I de senere år er det blevet populært at have en anden type tæppe, som ofte bliver refereret til som marokkanske tæpper. Disse er typisk lidt mindre og lidt mere, så at sige, langhårede og findes typisk i lyse farver med et simpelt geometrisk mønster, der gentager sig selv tværts over tæppets overflade – et eksempel kunne være ruder-tern.

Foruden disse to ovennævnte eksempler, er der mange der vælger ensfarvede tæpper af forskellig art. De ensfarvede tæpper findes givetvis i mange forskellige størrelser og hårlængder, og de kan også fås i forskellige prisklasser. Fordelen ved at vælge et ensfarvet tæppe er, at du ikke får et stort mønster ind i stuen, der får det hele til at se rodet ud. I stedet får du en ren, ensfarvet flade, der bibeholder den visuelle ro i rummet. Du kan derimod gå all in på farven, når nu der ikke er noget vildt mønster, men derimod blot én farve at koncentrere sig om. Så vælg her typisk en farve, der matcher eller komplimenterer rummets øvrige farver.

Tæpper kan ikke bare ryge i vaskemaskinen

Selvom det kunne være nemt, er det altså langt fra realiteten, at tæpper blot kan vaskes i vaskemaskinen. De skal derimod sendes til rens på et renseri, der har forstand på, hvordan tæpper skal håndteres når de er blevet beskidte eller bare trænger til en årlig rengøring. Du kan eksempelvis finde en udbyder af tæpperens i Randers, hvis du bor dér.

Flere Nyheder