Hjælp til hvordan du finder den rette ventil

Når du skal vælge en ventil for din opgave, er det vigtigt, at være opmærksom på at du vælge den rette ventil. Der findes mange forskellige ventiler på markedet, hvorfor det kan være en fordel at få den nødvendige sparring og rådgivning hos en faglig kompetent leverandører af ventiler. Her kan du være en mulighed at tage fat i Danmark førende og foretrukne leverandører af ventiler på markedet. Aksalon tilbyder Danmarks største udvalg af ventiler i varianter og typer, så du kan finde det du netop søger til konkurrencedygtige priser. 

Herudover kan Aksalon hjælpe med at servicere dine ventiler, så du ikke skal bekymre dig om slitage eller evt. skader der kan opstå, når dine ventiler er blevet slidt op.

 

Hvad er en kugleventil?

En kugleventil er en af de mest anvendte ventiler, når vi snakker om afspærringsventiler. Kugleventilen kan fås i mange forskellige varianter og størrelser alt efter den applikation den skal passe til. En af de store fordele ved at anvende kugleventil er at den er modstandsdygtig over for de fleste medier under både tryk og vakuum. En kugleventil er opbygget af et ventilhus med hydrauliske tilslutninger. De mest almindelige materialer en kugleventil er udført i er messing, kulstofstål og rustfast stål. 

Hvad en butterfly ventil?

En butterflyventil er en åbne/lukke ventil med en forholdsvis simpel konstruktion. Butterflyventiler kan anvendes til mange forskellige applikationer inden for vandforsyning, spildevandsrensning, brandbekæmpelse og gasforsyning. En af de helt sore fordele ved at andet butterfly ventilen er, at den ikke optager meget plads, og har den lave vægt og pris sammenlignet med de andre ventiltyper.

Hvad er en kontraventil?

En kontraventil er kort fortalt en envejsventil, der sikrer at et medie, der f.eks. kunne være gas eller en væske, kun kan løbe i én retning. Ved at anvende en kontraventil er sikker på at der ikke opstår et returløb. De fleste anvende en kontraventil, når skal sikrer at drikkevandet ikke bliver blandt sammen med det forurenet vand.