Husk altid at følge reglerne ved omgang med fyrværkeri

12 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Egentlig er det jo utroligt, at der skulle en stor fyrværkerikatastrofe til i Jylland, før man begyndte at genopfinde den måde, vi begår os med fyrværkeri på, så der blev mere håndtering omkring at lange det over disken, ikke mindst opbevare det og til slut fyre det af.

Man har langsomt indskrænket tiden, hvori man må fyre fyrværkeri af som privatperson, og ellers skal man da også indhente tilladelse til at gøre dette.

I fremtiden er det nok ikke forkert at forestille sig, at hvis man ikke ligefrem forhindrer af fyrværkeri til private, så vil det nok blive markant begrænset og senere blive til et mindre omfang, hvor man lader professionelle fyre det af omkring nytår, sådan som det foregår ved de specielle lejligheder allerede.

Man skal virkelig tage fyrværkeri seriøst!

Det kommer nok til at betyde døden for mange skabere af fyrværkeri herhjemme, der er meget sæsonbaseret, men man kan jo se, hvor galt det kan gå, når man har et enkelt uheld.

Så er der nok dem, der vil sige, at ét uheldigt tilfælde ikke skal determinere resten af branchen, men sikkerhed og menneskelig kommer simpelthen først, og så endvidere bare på alle de omkostninger af skader, der fulgte i kølvandet!

Så når man endelig bestiller fyrværkeri til hjemmet, så bør man virkelig læse den indlæggelsesseddel og sætte sig ind i, hvordan man håndterer fyrværkeri generelt.

Det kan godt være, man ikke finder det lige så morsomt, men selvom fyrværkeri skal være flot, så skal man slet ikke spøge med det!

Så man bør tage sine sikkerhedsforanstaltninger, når man bruger det, og selvom det kan lægge en dæmper på lidt af morskaben, så er det trods alt bedre, end at der sker ulykker.

Efter hvert nytår hører man stort set altid om skader, som man ikke kan vende om – skal du ende på samme måde?

Flere Nyheder