Hvad er forskellen egentlig på en tømrer og en snedker?

Står du og skal bygge et hus? Er du i tvivl, om du skal have en tømrer i Fredensborg eller en snedker? Det er et godt spørgsmål. Forskellene kan godt virke små, og det kan være svært at navigere rundt i. Skal du hyre begge dele? Det er faktisk samme branche.

Før i tiden var de begge træsmede, så det er faktisk mest af alt navnet på to forskellige specialer inden for træsmeden. De har derfor også tit ting til fælles, og kan også tit hjælpe hinanden eller overtage den andens arbejdsopgaver, i hvert fald når det handler om huse.

Hvad står tømreren for?

Kort sagt, står de for de store strukturelle ting. Det er dem, som bygger vægge, lægger gulv og tag. De laver altså skelettet på huset. Derudover er det også dem, som sikrer sig, at der bliver lagt isolering, vægplader og meget mere. Tømreren er altså en essentiel del af et byggeteam. De vil ofte være med fra start til slut, og derfor har de ofte også et godt overblik over processen. Selvfølgelig er andre håndværkere også vigtige, men du går sjældent galt med at have en tømrer med på holdet.

Snedkerens arbejde er i detaljerne

Der findes forskellige former for snedkere. Der er møbelsnedkeren, som er den man oftest tænker på, når man tænker på en snedker. De laver møbler, og reparerer møbler, som er gået i stykker. En bygningssnedker er den, der laver detaljerne på huset. Når træ skal samles, har det f.eks. brug for det, som kaldes for træsamlinger. Det bruges f.eks. også til døre, vinduer og lister på huset. Det er altså tit det mindre nusse arbejde, de står med, og det giver en god ide om, hvad der menes, når man siger, at snedkeren er den, der står for detalje arbejdet. Det betyder dog ikke, at de ikke kan hjælpe med en væg eller omvendt.