Hvad laver en bedemand?

04 august 2022
admin

editorial

Når en person dør, er bedemanden den første person, der kontaktes. Bedemanden hjælper med alle de praktiske arrangementer i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen.

Dette kan omfatte hjælp til at vælge kiste eller urne, kontakt til myndighederne og om nødvendigt tilgodese særlige skikke og ønsker – for eksempel hvis den afdøde tilhørte et andet trossamfund end det kristent protestantiske/lutheranske. Bedemanden underretter også de efterladte om dødsfaldet og hjælper dem gennem denne svære tid.

Hvad er bedemandens fremmeste opgaver?

Bedemandens hovedopgaver er at hjælpe de efterladte gennem begravelsesprocessen og sikre, at alle de praktiske aspekter af begravelsen eller bisættelsen bliver ordnet. Dette omfatter bl.a. at sørge for fremskaffelse af ligklæderne samt kisten eller urnen, at tage kontakt til lægen, der skal forestå dødsattesten, og varetage de praktiske opgaver som relaterer sig til forberedelse og afvikling af begravelse eller bisættelse.

bedemand

Hvad gør en bedemand?

En bedemand hjælper med alle de praktiske arrangementer i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Dette kan omfatte hjælp til at vælge kiste eller urne, kontakt med myndighederne og om nødvendigt tilrettelæggelse af særlige ritualer og ønsker. Bedemanden informerer også de efterladte om dødsfaldet og hjælper dem gennem denne periode.

Det er også bedemanden som varetager kontakten til de relevante myndigheder i forbindelse med anmeldelse af dødsfaldet. Bedemanden hjælper dig også med at foranstalte kontakt til præsten og kirkekontoret i det sogn, fra hvilken den pågældende begravelse eller bisættelse skal foregå. Og så hjælper bedemanden selvfølgelig med at få indrykket dødsannonce i aviser og dagblade, hvis dette ønskes.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg vælger bedemand?

Når du vælger en bedemand, er det vigtigt, at du føler dig sikker og tryg ved den person, du har med at gøre. Du bør også sikre dig, at den bedemand, du vælger, er erfaren og velrenommeret. Det er en god idé at få anbefalinger fra venner eller familie, som tidligere har brugt en bestemt bedemand.

Find din bedemand i Sindal på baggesen.dk.

Flere Nyheder