Hvilken tandbørste er bedst?

Der er mange muligheder, når det kommer til tandbørster. Der er tandbørster med bløde børster, med mellem bløde børster og med hårde børster. Der er elektriske tandbørster, og der er manuelle tandbørster. Men hvilken tandbørste er den bedste?

Elektrisk tandbørste

Mange undersøgelser viser, at en elektrisk tandbørste er den bedste, da den kan børste dine tænder på en anden måde. De bliver lavet med vibrationer, som gør, at den bedre kan komme ind i de kroge, hvor det ikke er så nemt med en manuel tandbørst. Derudover er de nye elektriske tandbørster tidsbestemte. Det betyder, at den automatisk signalerer, når der er gået 2 minutter, og du har børstet dine tænder i den anbefalede tid.

Manuel tandbørste

En manuel tandbørste er den foretrukne måde at børste tænder for mange. Den er nem at tage med, og man skal ikke huske at lade den op. Derudover kan den klare tandbørstningen til UG, hvis man gør det korrekt. Med en manuel tandbørste er det vigtigt, at man selv sørger for at børste sine tænder i mindst 2 minutter. Derudover skal man huske, at man skal børste sine tænder i cirkulere bevægelser. Ved at gøre dette, så kommer man bedst rundt i munden, og kan bedre få skidtet til at slippe.

Konklusion

Begge typer tandbørster kan være gode, det hele afhænger af hvad man selv foretrækker, og at man husker at børste sine tænder i mindst 2 minutter, og mindst 2 gange dagligt. Hvis du ønsker rådgivning til, hvilken tandbørste du skal vælge over en anden, så kan du ringe til din tandlæge og forhøre dem. Din tandlæge har med garanti noget ekspertviden, som kan hjælpe dig på vej til, at finde den tandbørste der er bedst til dine tænder.

Hvis du ikke har en tandlæge at ringe til, så anbefaler vi tandlægen Tove Klose, som du kan finde her: http://tandlaegetoveklose.dk/