Hvornår er det hensynsfuld vognmandskørsel?

Mange politibetjente oplever, at når de skal standse nogle personer, der kører for hurtigt, så er deres undskyld, at de “bare lige skulle…”.

Den slags ser de især også med professionel kørsel, hvor der er i erhvervssammenhæng, at der bliver kørt rundt, og det er ikke kun som pizzabud i snævre gader i København, men også ved vognmandskørsel i Rebild for at nævne et af mange steder.

Én ting er, at nogle af disse chauffører tror, at de kan behandle køretøjerne som radiobiler, fordi det ikke er deres egne til hverdag, men at de kører, som ejer de vejene, er helt hul i hovedet.

Der kommer en indstilling i mange chaufførers hoved, at når de først er på arbejde, så er de, hvis ikke hævet over loven, så i hvert fald fritstillet til at køre lidt friskere til, end hvad der ellers er tilladt.

… Og nogle gange er den kørsel så helt hen i vejret!

Måske tænker de, at fordi det ikke er deres egen bil, så er de ikke lige så nervøse for at lave skader på den ved mindre uheld, men man glemmer at tænke på personskader, som kan ske for alle i trafikken, hvis man ikke passer på.

Der kommer lidt en udødelighedsfølelse over dem, fordi de er ansat til at klare en opgave, hvor de skal nå først frem hurtigst muligt, så bliver bossens ordre, der står højere end færdselsloven.

Selvom både chaufføren og chefen kan få en bøde for den slags kørsel, så er chaufførerne i hvert fald ofte mere interesserede i at beholde deres job, så de skynder sig alt for hurtigt, men de glemmer, at de kan risikere at miste deres kørekort med den kørsel, og så kan de pludselig ikke arbejde.

Så husk at sætte færdselsreglerne først, når du er på arbejde, da den altid kommer først.