Kan jeg få det bedre af at gå til psykolog?

06 november 2020
Astrid Pedersen

Der er meget, der tyder på at mennesker, som i det daglige slås med mentale eller eksistentielle problemer, oplever at få ro og overblik gennem sparring med en dygtig psykolog.

En psykolog kan fungere som en kombination mellem en coach og en sjælesørger. Dette betyder at en psykolog ikke alene lytter til dine problemer. Han eller hun vil også spørge nysgerrigt ind til dem, og gennem spørgsmål hjælpe dig til at finde svarene inde i dig selv. På den måde kan du med hjælp fra en psykolog selv finde ind til de redskaber du skal bruge for at bygge et lavt selvværd op, eller overkomme eksempelvis stress eller angst.

En psykolog kan hjælpe dig med at finde de underliggende årsager til din depression eller til den krise som du har svært ved at finde ud af. Og endelig kan en psykolog være til stor hjælp hvis du ønsker at udvikle dig på det mentale, åndelige og kognitive plan.

Hvordan arbejder en psykolog?

Før i tiden var det normalt at en psykolog med det der kaldes for psykoanalyse. Nu om stunder er den kognitive og meta kognitive psykologi fremherskende blandt praktiserende psykologer. Dette skyldes disse to retningers høje grad af effektivitet, især når det handler om at hjælpe mennesker som ikke har diagnosticerede psykiske lidelser men som føler at de sidder fast i et spind af negative tanker og handlemønstre.

Såvel kognitiv som meta kognitiv psykologi har til hensigt at bibringe klienten kontrol over sit eget liv, og hjælpe vedkommende med at bearbejde de negative tanker således at disse kan vendes til noget konstruktivt.

Hvor kan jeg finde en psykolog i Charlottenlund?

Leder du efter en dygtig psykolog nord for København kan du med fordel vælge autoriseret psykolog Karine Parello-Plesner. Du kan bestille tid til en indledende konsultation på plesners.net

Flere Nyheder