Lær at overkomme din angst med den rette behandling

12 oktober 2019
admin

Som angst patient kan det være endog særdeles vanskeligt at få en hverdag til at fungere. Når man lider af angst – uanset om der er tale om generaliseret angst, panikangst, social angst eller en enkelt fobi – i en svær grad, vil angsten være dominerende i alt, hvad man foretager sig.

For mennesker med generaliseret angst gælder det, at angsten ligger og lurer i baggrunden konstant – og lider man af svær generaliseret angst, nøjes den ikke med at holde sig i baggrunden. Angsten dikterer hver eneste tanke og handling, og eens adfærds mønster kan antage OCD-lignende karakter. OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er karakteriseret derved, at alle handlinger er tvangsprægede, og har til formål at afværge de katastrofer, som ellers ville finde sted.

Mennesker, som lider af panikangst, vil typisk være svære at overtale til at gå uden for en dør. Et angst anfald kan nemlig optræde fuldstændig ud af det blå, ganske uden trigger eller anledning. Du kan blive ramt af et hæsblæsende og meget ubehageligt panikangst anfald mens du sidder i din bil, i et møde, eller på en café med dine venner. De fleste angst patienter oplever det som pinligt pludselig at skulle kæmpe med et anfald – og i mange tilfælde er et anfald af panikangst så voldsomt, at det ligner et hjerteanfald.

Er man ikke opmærksom på, at man lider af panikangst, kan man således risikere at havne på skadestuen uden grund. For angsten er, sin invaliderende natur til trods, ikke farlig i sig selv. Og derfor kan det faktisk lade sig gøre at overvinde den uden medicin.

Terapeutisk angst behandling hos en specialist

Kim Liljehult har igennem årene specialiseret sig i behandling af angst af alle typer. Med et angst behandling forløb hos Kim Liljehult er du sikker på at få en professionel og empatisk behandling – læs mere på angstekspert.dk

Flere Nyheder