Nyt trægulv? Gå efter udseende og slidstyrke

27 august 2020
heidi_kirkebaekke

Træ er noget af det smukkeste og mest holdbare materiale, du kan vælge, når du skal have lagt nyt gulv i dit hjem. Men et trægulv er ikke bare et trægulv, og det kan være lidt af en jungle at finde det helt rigtige.

Skal det være malet, lakeret, olieret eller ubehandlet? Skal det være massivt eller ej? Skal det være et plankegulv, parket, stavparket eller sildebensparket? Og ikke mindst: Hvilken slags træ skal det være?

Du skal overveje to ting: Udseendet og slidstyrken.

Dit gulv er med til at skabe stilen i dit hjem. Tænk bare på hvor stor en forskel det gør, om gulvet i et rum er hvidt eller mørkt. Gulvets udseende kan ændre hele stilen og stemningen i et rum. Tænk også på at du skal leve med det gulv, du vælger, i lang tid fremover. Det er i hvert fald de færreste af os, som skifter vores gulv i tide og utide. Derfor er det en god idé at gå efter noget, du virkelig kan lide.

Det er også vigtigt at overveje slidstyrken i gulvet. Der er nemlig stor forskel på, hvor stærke forskellige typer af gulve er, og hvad de kan holde til uden at blive grimme. Hvis du for eksempel har børn, kan det være en god idé at vælge et gulv, som ikke er for sårbart over for ridser og skrammer fra legetøj. I andre hjem er det måske ikke så vigtigt.

Uanset hvilken type gulv, du kan lide, og hvad du har brug for, at gulvet kan holde til, er det selvfølgelig en god idé at rådføre sig med et gulvfirma, der har forstand på disse ting og kan give gode tips og råd. 

Kenn Dit Gulv udfører alle former for gulvarbejde for både private og erhvervskunder. 
Du kan finde gulvfirmaet her: https://kennditgulv.dk/ydelser/traegulv/

Flere Nyheder