Rensning af ventilation – derfor er det vigtigt

Indeklimaet i en bolig eller på en arbejdsplads har utrolig meget at sige for, hvor komfortabelt man kan føle sig. Det kender du måske alt for godt til, hvis du har siddet i et tætpakket mødelokale i mange timer. Hvis ikke der luftes ud eller der er en god ventilation, så kan luften blive utrolig tung og det kan nærmest gøre en døsig. Derfor kan det også være rigtig godt givet ud, når man f.eks. investerer i et ventilationssystem, hvilket mange virksomheder gør. Men vidste du, at ventilationen også skal renses løbende? Lad os prøve at se på, hvorfor det er vigtigt med en rensning. 

Hvorfor ventilationen skal renses

Hvis ikke ventilationen renses løbende, så kan det også ende med at være dårligt for indeklimaet. Med tiden vil der kunne dannes skimmelsvamp, støv fedt med mere i ventilationen, og det giver næsten sig selv, at det ikke er noget, man har lyst til skal præge den luft, der kommer ud i et rum. 

En ventilationen som sjældent renses kan give et indeklima, hvor risikoen er større for hovedpine, træthed, astma og allergi. Derfor har det også rigtig meget at sige, om man får prioriteret ventilationen. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvornår ved man, at det er blevet tid til rensning af ventilationen?

Et smart måde du kan undersøge din ventilation på er, at du placerer et stykke toiletpapir foran ventilationen. Hvis ikke papiret sidder fast er det et tegn på, at ventilationen ikke suger optimalt, og er kan derfor være en fordel, at du får en rensning af ventilationen. 

Find hjælp til rensning i Uggerby

Du kan få god hjælp til rensning af ventilation i Uggerby, hvis du starter med at finde et firma her. Og hvis du måske ikke var klar over det, så er det en opgave, som nogle skorstensfejere kan hjælpe dig med.