Rottebekæmpelse er vigtig for vores almene sundhed

11 november 2020
lotte_hindsberg

Rotter formerer sig med lynets hast, samtidig med at de kan overføre sygdomme fra andre dyr til mennesker. Det er blandt andet derfor, at det er vigtigt, at de bliver bekæmpet. Som borger har du pligt til at underrette kommunen, hvis du har mistanke om at du har fået rotter på din grund eller i din kloak.

Der er ingen grund til at tøve hvis du har mistanke, da det er gratis at anmelde. Din kommune vil efterfølgende sende en uddannet og professionel rottebekæmper ud til din bopæl. Det kunne f.eks. være en rottebekæmper i Præstø. 

Forebyggelse af rottebesøg

Selvom det er næsten umuligt at undgå 100% er der flere ting du kan gøre for at mindske skaderne ved et rottebesøg. Eller gøre det svære for dem at finde din grund interessant.

En af områderne du kan arbejde med er din grund, set fra en rottes synspunkt. De elsker mørke og fugtige områder. Det er ideelt til redebygning. Sørg derfor at der altid er ryddet op på din grund og minimer de områder, hvor der f.eks. ligger gammelt træ. En flamingokasse fra drivhuset vil de f.eks. syntes er helt fantastisk.

Når rotterne har fundet et godt sted til at bygge rede, skal de også have noget at spise. Gammel nedfaldsfrugter, brød til fuglene og madrester i kompostbunken er et sandt festmåltid. Fjern derfor nedfaldsfrugter om efteråret så de ikke ligger og tiltrækker sultne rotter om vinteren. Det samme gælder din kompostbunke. Uanset hvor god en muld du kan få til foråret, er det ikke en rottefamilie eller 2 værd. Kompostbunker er udelukkende til ukrudt.

Gennemgå dit hus og udhuse og sikre dig at der ikke er huller og spækker de kan komme ind. Husk de kan komme ind af selv det mindste hul. Uanset hvor højt eller lavt det sidder.

Flere Nyheder