Sådan vedligeholder du din kloak

06 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Kloakken er et vigtigt system, der naturligvis skal fungere, som den skal. Du skal også huske at vedligeholde den, så den ikke går i stykker eller der opstår problemer på sigt. Ved at kontrollere systemet regelmæssigt kan du være opmærksom på eventuelle problemer, der kan opstå, og holde et bedre øje med saniteten for at undgå spredning af bakterier. Du kan læse med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring, hvordan du vedligeholder din kloak på bedst mulig måde. 

1. Hvad du ikke må smide ned i dit afløb

Du ved sikkert godt, at der er nogle ting, du ikke bør smide ned i dit afløb, men nogle af disse ting kan komme som en overraskelse. Du bør f.eks. aldrig skylle vatpinde, vatrondeller eller tamponer ud i toilettet, fordi de begge udvider sig, når de er våde, og kan med tiden beskadige din kloakledning. Derfor bør du i stedet bruge en skraldespand for at hjælpe med at holde dit kloaksystem i gang!

2. Sådan holder du et rent og sundt kloaksystem

Den bedste måde at holde dit kloaksystem rent på er ved at have en rutine, som du kan overholde hver uge. Det er trods alt meget nemmere at forebygge et problem end at løse et problem, der allerede er opstået. Ved at rense taget, de udvendige afløb og skjorteafløbene regelmæssigt sikrer du, at intet bliver fanget i dem og skaber større problemer senere hen. Derudover bør du altid få foretaget en regelmæssig 10-årig inspektion af fagfolk, der kender systemet, så de kan opdage eventuelle problemer, før de bliver til større problemer. Du kan finde en kloakmester i Kolding eller det område du bor i ved at søge på Google

Afslutningsvis er det meget vigtigt at holde et godt øje med dit kloaksystem og gribe tidligt ind over for eventuelle problemer, der måtte opstå. Dette vil hjælpe dig med at holde dit kloaksystem rent, sundt og velfungerende i mange år fremover!

Flere Nyheder