Skadedyrsbekæmpelse: Få bugt med uvelkomne skadedyr

07 september 2020
lotte_hindsberg

Der findes et utal af skadedyr. Nogle af dem er irriterende som myrer og bananfluer og skadedyr man selv med lidt snilde kan fjerne. Andre som bier og hvepse kan det være lidt svære at selv at fjerne, selvom det bestemt er muligt. Der er dog en kategori skadedyr, hvor man har pligt til at kontakte kommunen og der kommer en skadedyrsbekæmper ud og det er hvis du har mistanke eller har set rotter på din grund. Rotter spreder sygdomme fra dyr til mennesker og har betydning for vores almene sundhed. Derfor skal de med det samme bekæmpes af professionelle. 

Skadedyrsbekæmpelse i Rødovre kan også råde og vejlede i forhold til hvad man kan gøre, for at mindske risikoen for at få besøg af uvelkomne skadedyr.

Forebyg besøg af skadedyr 

Selvom det er umuligt helt at undgå skadedyr er der alligevel flere ting du kan gøre for at mindske skadedyrenes lyst til at flytte ind. 

Fjern nedfaldsfrugter og undgå at smide madrester i komposten. Det vil mindske lysten for mus og rotter at flytte ind. Det samme gælder for mørke fugtige områder som f.eks. en gammel brændestabel. Det er den ideelle bolig og 2 rotter vil på ganske kort tid blive til 400. 

Gå jævnlig dit hus efter både oppe og nede og sikre dig at der ikke er små revner i murene. Det kan være en invitation til at et hvepsebo flytter ind. Er du så uheldig at de er flyttet ind skal de fjernes inden du lukker hullet, da de ellers kan grave sig længere ind i væggen.

Hvis du har en kloakmester ude og undersøge din del af kloakken, bør du bede ham sætte et filter på den del af kloakken der går op til huset. Derved sikre du dig at du ikke kan få besøg af rotter via kloakken.

Flere Nyheder