Skødet – et af de vigtigste dokumenter i bolighandlen

15 april 2021
Maya Hindsberg

Hvis du står og skal købe en bolig, så har du sikkert opdaget, hvor mange ting der er at forholde sig til. Der er en købsaftale, der er salgsopslaget og meget mere, og man kan derfor godt stå og føle sig en smule overrumplet. Heldigvis er der god hjælp at hente i en boligadvokat. En af de ting er skødet.

Du har sikkert stødt på begrebet, eller hørt det perifært for andre, men hvad er det nu helt præcist det betyder? Kort sagt, så er det dit bevis på, at du ejer din bolig. Det er måden offentligheden ved, at det er dig der ejer huset. Sørg derfor altid for at tinglyse skødet, da evt. kreditorer ellers kan tinglyse huset før dig og sælge boligen, hvilket ville være en træls situation, når du nu har købt det, og sandsynligvis har forelsket dig i det. 

Hvorfor har jeg brug for et skøde?

Når du køber en ny bolig, er du nødt til at lave en købsaftale. Det er en helt naturlig del af at købe et hus, og den bliver indgået mellem dig og sælger. Det er en kontrakt, hvor begge parter forpligtiger sig til handlen. Denne købsaftale bliver dog imellem jer og evt. advokater og ejendomsmæglere. Det betyder med andre ord, at offentligheden ikke har fået oplysninger om købet endnu, og det er der, at skødet kommer ind i billedet.

Det er dokumentet, som fortæller, at du ejer bygningen. Det bliver bekendtgjort, når du tinglyser skødet. Det er altså din sikkerhed for, at du ejer boligen, og på den måde er der ikke nogen, der kan sælge boligen, gøre krav på den, optage lån i den osv. Det er altså vigtigt, at du får det gjort med det samme, da alle nemlig kan gå ind på nettet og tinglyse skødet til din bolig, hvis ikke du gør det, og så mister du retten til boligen.

Flere Nyheder