Som murer skal man kende branchen godt

05 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Før i tiden lærte man bare fra dem, der kendte til håndværket, hvis man fx ville være murer. Man gik til en professionel i nabolaget, fordi denne havde mest erfaring til at mure af dem, der var i nærheden – og man kom ikke omkring så let som i dag.

Senere blev det organiseret i større omfang, så man satte sig for at oplærer murere på nogenlunde ensartede måder, så der var enighed om, hvordan man gjorde tingene.

På den måde skete der ikke uenigheder, når man skulle være flere om at bygge for eksempel et hus.

Der er jo stadig dem, der er bedre til nogle ting end andre, og nogle sværger til at gøre tingene på en bestemt måde, selvom andre metoder har vist sig mere fordelagtige.

Sådan kan man være så forskellige, men man skal vel mene, at det endelige resultat trods alt er det vigtigste, og at det holder.

En murer har forandret sig gennem tiden

Dog kan en murer stadig blive sendt ud til en opgave, hvor man klør sig i nakken over, hvordan dette eller hint er blevet konstrueret.

Tag en murer i Rebild, der skal ud at bygge et hus lidt om, der skal rives noget ned, noget skal fjernes, og andet skal bygges om.

Så oplever man som murer måske, når man kommer ind i detaljerne, at her har man ikke alene at gøre med murer fra dengang, som gjorde tingene radikalt anderledes, men det står måske ikke anført i nogle bøger, hvordan man konstruerede på den måde.

Derfor møder en hengangen murer en nuværende type, hvor man skal enes om, hvordan man forener to historier og måder at bygge på.

Men derfor er der stadig nogle ting, der går igen, som man kendte fra de gamle grækere eller andre steder i antikken, som man stadig arbejder ud fra.

Flere Nyheder