Spar penge på din elregning med en varmepumpe

Selvom alle ikke kan være uenige om, at det er nødvendigt at have varme i ens bolig eller varmt vand i bruseren er det sjældent sjovt at skulle betale den månedlige regning. Især ikke hvis varmen kommer fra et olie eller gasfyr. Overvejer du at udskifte dit fyr kan du med fordel undersøge en varmepumpe, især også hvis du samtidig gerne vil have en mere miljøvenlig løsning.

En varmepumpe er næsten CO2 neutral. Du skal kun betale for den el varmepumpen bruger for at omdanne jord eller luftvarmen til el. Til forskel for et oliefyr hvor forholdet er 1:! kWt er det med en varmepumpe mindst 1:3. 

Få hjælp til at vælge den rigtige varmepumpe

Inden du får installeret en varmepumpe, er det en god ide at få en autoriseret installatør til at komme og rådgive jer, om hvilken varmepumpe i skal vælge og om der er forbedringer, det giver god mening først at få lavet i boligen inden. F.eks. anbefales det at ens bolig er godt isoleret, for at få fuld udbytte af varmepumpen. Du kan få råd og vejledning af https://ventilationogklima.dk/.

Grundlæggende findes der tre forskellige typer af varmepumper. Jordvarme, vand til luft og luft til luft. De to første fungerer efter samme princip. Varmepumpen udnytter jorden eller luftens varme og omdanner den til energi. Jordvarmen er den mest effektive og dyreste og kræver en stor have og villighed til at få lagt rør ned. Altså at hele din have bliver gravet op. 

Er det ikke en mulighed er vand til luft et godt alternativ. Er det et sommerhus eller en kolonihave du har brug for at få en varmepumpe til er en luft til luft en god mulighed. Den er langt den billigste og mindst effektive, men den kan nemt forlænge sæsonen med en måned eller to.