Vil du som maler have indflydelse på lokalmiljøet?

Lad os bruge det eksempel, at du har et malerfirma i Galten, hvor du har slået dig ned, eller du bare af forskellige grunde har valgt at have et malerfirma, fordi det virkede eftertragtet – måske var det ligefrem, fordi du er gammel beboer her, at du gerne ville være med til at påvirke lokalmiljøet.

Man hører jo så meget om, at der ikke sker så meget ude i provinsen, og at man lider butiksdøden her, så du har tænkt dig at ændre den udvikling ved netop at oprette et firma her, hvor folk kan få udført deres malerarbejde hos, man kan købe materialer til at gøre det selv – og så kommer der jo også arbejdspladser hertil, som nok skal lokke tilflyttere til.

Men måske har du været så længe væk fra miljøet, at du ikke har en føling med, hvordan der nu ser ud, eller hvordan tingene fungerer, fordi der ikke er nogle af de oprindelige beboere tilbage, der gjorde tingene, som du kunne huske dem.

Eller endnu værre er du så fastlåst i din opfattelse af, at du ved, hvordan du kan skabe bedring for lokalmiljøet ud fra din egen opfattelse, at du med skyklapper går går i gang med at skabe flere forandringer i lokalmiljøet i Galten end ved bare at oprette et malerfirma.

Du laver spraglende kampagner, udkonkurrerer andre, melder dig ind i byrådet med anstødelige forslag og meget mere.

Du tror måske, det er dette, som de har brug for, men du ender med at trampe på de andre og ikke tage dem med på besyv, hvad de godt kunne tænke sig.

Det handler om altid at have lokalbefolkningen med i samråd, hvis man skal føle sig accepteret.

Det er godt at provokere og komme med vovede forslag, men man skal ikke begynde at vade henover andre og være bedrevidende.