Skadedyrsbekæmpelsen på Lolland
I Afrika findes der nogle myrer, der hedder Safariants. Kommer de din vej, flytter du for ellers kan du nemt finde dig selv eller dine husdyr spist med hud og hår. Helt bogstavligt talt. Det har op igennem tiden været kendt som en brugbar toturmetode. Heldigvis er det ikke helt så slemt, hvis du har myrer eller andre skadedyr på din grund.
Er du stærkt angrebet af myrer og kan du ikke selv bekæmpe dem, bør du kontakte en skadedyrsbekæmper. Et voldsomt myreangreb kan ødelægge soklen i dit hus. Du kan blandt andet søge på skadedyrsbekæmpelse på Lolland, hvis du bor i det område.
De forskellige skadedyr
I Danmark findes der et utal af skadedyr. Mange af dem kan man selv bekæmpe med mindre man virkelig er slemt angrebet. Myrer, bananfluer, sølvfisk hører til de skadedyr, man oftest selv kan bekæmpe uden hjælp af en skadedyrsbekæmper.
Hvepse, væggelus og rotter er derimod skadedyr hvor det ofte er nødvendigt at få hjælp. Rotter er en kategori for sig selv. Her har du pligt til at kontakte kommunen, hvis du har mistanke eller har set en rotte. Det skyldes at bekæmpelse af rotter er vigtig for vores almene sundhed, da de kan sprede sygdomme fra dyr til mennesker.
Er du i tvivl om vigtigheden om hvor vigtigt det er at bekæmpe rotter, så vil to rotter på kort tid blive til flere hundrede. Og er det ikke nok så slå den sorte død op. Pesten som i middelalderen slog omkring 25% af Europas befolkning ihjel. Pesten blev spredt af de rotter, der boede sammen med menneskerne. Det anslås at flere hundrede milioner mennesker døde.
Af de skadedyr der ellers er til stor gene er hvepsen. Har du opdaget et hvepsebo på din grund, bør du kontakte en skadedyrsbekæmper, så det kan bleve fjernet så hurtigt som muligt.